Rugby Europe Super Cup: Tel Aviv Heat – Romanian Wolves, 31-6

2 minute de citit
- Publicitate -
Atât s-a putut.
Exceptând acele răsunătoare victorii din campionat, 102-0 cu Rugby Club Bârlad, 83-9 cu Rugby Club Gura Humorului sau 85-3 cu Politehnica Iași, rugby-ul românesc prin Romanian Wolves (formată în exclusivitate din componenți ai C.S.M. Știința Baia Mare) nu reușește să facă față nici atunci când vorbim de prezența într-o competiție cu mare parte dintre adversari la fel de modești și care este catalogată ca fiind a treia ca valoare la nivel european.
În penultimul act al Rugby Europe Super Cup, “Lupii” au fost puși la respect de franciza israeliană Tel Aviv Heat, formație care s-a impus cu scorul de 31-6 (17-6). Pentru puternica formație israeliană, cea care ne-a învins și anul trecut în ambele jocuri din prima fază 25-20 la București și 55-5 la Tel Aviv, au punctat Mc Millan Muller (eseu minutul 29), James Verity Amm (eseu minutul 37), Semi Kunatani (eseu minutul 49), Mheli Dlamini (eseu minutul 68), Jordan Chait (3 transformări plus o lovitură de pedeapsă minutul 20) respectiv Vaughen Isaacs (1 transformare).
Singurele puncte ale tricolorilor au fost reușite de Luca Nichitean (autor a două lovituri de penalitate minutele 17 și 25). Iar dacă la nivel declarativ această competiție ar trebuie să asigure o dezvoltare a rugby-ului din aceste țări, să spunem că în acest joc campioana României, C.S.M. Știința Baia Mare a avut în lotul de 23 de jucători doar 11 născuți în România, în timp ce Black Lion sau Castilla Y Leon Iberians (folosesc majoritar jucători născuți în Georgia sau Spania după caz).
Peste două săptămâni, în ziua de 16 sau 17 decembrie, România Wolves va juca finala pentru locurile 3-4 cu Castilla Y Leon Iberians din Spania, în timp ce finala mare va fi o reeditare a ediției trecute, o confruntare între Tel Aviv Heat (Israel) și Black Lion (Georgia).
Alin BOŢIOC
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut