Rozavlea: Primăria ajută cetățenii la inmatricularea tractoarelor

2 minute de citit
- Publicitate -

Persoanele din Rozavlea  care doresc înmatricularea TRACTOARELOR deținute pot transmite documentele și marca acestora (la secretariatul Primăriei ) pentru a fi transmise mai departe la RAR.

Reamintim că în Monitorul Oficial nr. 822 din 12 septembrie 2023 a fost publicată Hotărâre 815/2023 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006.

Prin actul normativ, se introduc numerele de înmatriculare la primării, cu indicativ format din cifre, în locul abrevierii denumirilor localităților, pentru o mai bună identificare în trafic.

”La înregistrare, vehiculelor li se atribuie plăcuțe cu un singur număr de înregistrare, care trebuie să aibă fondul reflectorizant de culoare galbenă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru vehiculele înregistrate la nivelul primarilor comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București.

Valoarea taxei pentru eliberarea certificatului de înmatriculare este de 49 de lei, în timp ce taxa pentru plăcuțele cu număr de înmatriculare diferă în funcție de tipul plăcuțelor:

  • 20 de lei/ placă – în cazul celor de tip A/ 110 x 520 mm,
  • 23 de lei/ placă – în cazul celor de tip B/ 200 x 340 mm sau
  • 17 lei/ placă – în cazul celor de tip C (folosite doar pentru motociclete)/ 130 x 240mm.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut