Rotary Baia Mare 2005: „A servi mai presus de sine”

3 minute de citit
- Publicitate -
Există oameni care oferă timp, gând, fapt și energie semenilor, pentru că au înțeles și și-au asumat visele, nevoile, bucuriile comunităților din care provin.
Există oameni care înțeleg că altruismul, umanismul, solidaritatea nu sunt doar cuvinte, ci înseamnă gest, acțiune, dăruire.
Există oameni pentru care „A servi mai presus de sine” reprezintă un mod de viață, o cheie de deschidere a ferestrelor spre prieteniile bazate pe unitate de valori și de principii.
De la înființarea sa, din 2005, Clubul Rotary Baia Mare 2005 a coagulat energia, experiența, disponibilitatea și dăruirea unui număr important de membri relevanți ai comunității băimărene, care care doresc să se implice în viața socială și culturală a acestui spațiu.
Sunt multe acțiuni ale Clubului Rotary Baia Mare 2005 care ne-au făcut să simțim forța solidarității și importanța implicării:
  • echipamente performante pentru salvarea vieții copiilor născuți prematur la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare
  • Raliul AutoNord Rotary 2005, care se organizează din 2009
  • Cupa Rotary la TIR sportiv
  • șase săli de haloterpaie, destinate copiilor și adulților care necesită tratamentul afecțiunilor respiratorii
  • sute de TIR-uri cu ajutoare pentru victimele războiului din Ucraina
  • reabilitarea încălzirii Casei de copii cu dizabilități Călinești
  • cadouri de sărbători pentru sute de copii, precum și un important număr de evenimente culturale și sportive prin care s-a sprijinit și s-a promovat excelența.
Am experimentat, de asemenea, o splendidă solidaritate cu multe dintre cluburile din țară și din afara țării în acțiuni umanitare, sportive și culturale.
Acum, în prag de ceas aniversar, mesajul Guvernatorului Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova, Ovidiu Constantin Bunget ne potențează mândria de a fi rotarieni.
„În februarie 1905, avocatul american Paul Harris organiza, la Chicago, prima întâlnire a ceea ce a devenit mai târziu Rotary International, una dintre cele mai importante organizații neguvernamentale la nivel global.
În prezent, Rotary are 1,4 milioane de membri, organizați în 45.000 cluburi, cu activități ce se desfășoară în sprijinul comunităților locale. La nivel global, Rotary coordonează programe de interes general prin care își propune să ofere o lume mai bună categoriilor vulnerabile. Educația, sănătatea, dezvoltarea economiilor locale și protecția mediului sunt domeniile în care regăsim cele mai multe proiecte.
Districtul 2241, care reunește 3.700 membri organizați în 152 cluburi din România și Republica Moldova, aniversează 119 de ani de Rotary International prin intermediul unui eveniment organizat, la Timișoara, pe 23 februarie 2024. Tot atunci vom celebra 95 ani de activitate Rotary în România”. (Ovidiu Constantin Bunget)
Președinte 2023-2024
Florian Sălăjeanu
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut