România ar putea găzdui CE de Handbal 2024

2 minute de citit
- Publicitate -

Ediția Campionatului European de handbal feminin de anul viitor va fi organizată în trei țări. Pe lista inițială, erau selectate Austria, Elveția și Ungaria, însă cea din urmă a renunțat la organizarea turneului final din 2024, din cauza costurilor ridicate pe care le implică un astfel de statut.

„Când am aplicat pentru a găzdui Campionatul European din 2024 nu a existat nici război, nici sancțiuni, nici criza energetică și dificultățile financiare care au rezultat. Ungaria a trebuit să ia o decizie, Campionat European sau sport de masă pentru tineri”, a explicat Mate Kocsis, președintele Federației din Ungaria, potrivit nemzetisport.hu.

România, are șanse reale să preia statul de gazdă al Europeanului, în lipsa vecinilor unguri.

Federația Română de Handbal a anunțat deja intenția de a-și depune candidatura pentru a organiza competiția de peste 3 ani, din 2026, care momentan este deținută de Rusia, dar care, pe fondul războiului din Ucraina, are șanse mici să fie acceptată să găzduiască turneul în viitor.

Acum însă, retragerea Ungariei de la organizarea de anul viitor i-a determinat pe oficialii FRH să încerce aducerea competiției în România chiar mai devreme de cât era preconizat, în speranța că ar putea lua locul vecinilor maghiari, alături de Austria și Elveția.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut