România a învins Elveţia şi s-a calificat la Campionatul European din Germania

1 minute de citit
- Publicitate -

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2024 de pe primul loc al grupei I, după ce a reușit să învingă Elveția aseară, pe teren propriu, scor 1-0.

„Tricolorii” au terminat grupa I pe prima poziție și vor fi în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor de la turneul final, programată pe 2 decembrie.

Echipa lui Edi Iordănescu a încheiat preliminariile fără înfrângere, cu 6 victorii și 4 rezultate de egalitate, dar și cu un golaveraj foarte bun, de 16-5. Acesta este cel mai bun golaveraj înregistrat în preliminariile Campionatului European din 2008 și până în prezent, la precedentele 3 campanii de calificare terminând cu +1, +9 sau +4.
În plus, trebuie remarcat faptul că „tricolorii” au încasat în cele 10 meciuri din grupa preliminară doar 5 goluri, unul de la Belarus și câte două de la Elveția și Israel, citează eurosport.ro. România a mai reușit să încaseze maxim 5 goluri într-o campanie de calificare la EURO doar de 4 ori din 1960 și până acum, mai arată sursa citată.
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut