Rodul în Duhul Sfânt cu Părintele Profesor Dr. Constantin Necula prezent în acest sfarșit de săptămână în Seini, Tăuții Măgherăuș și Dumbrăvița

3 minute de citit
- Publicitate -
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, la sfârșitul săptămânii acesteia Asociația Tinerilor Protopopiatului Baia Mare ATOP-BM, organizează trei conferințe cu Părintele Profesor Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu.
Progamul conferințelor este următorul:
VINERI 9 iunie ora 18°° Casa de Cultură Seini;
SÂMBĂTĂ 10 iunie ora 18°° Casa de Cultură Tăuții Măgherăuș;
DUMINICĂ 11 iunie ora 16°° Centrul Cultural Dumbrăvița.
Moderatorul conferințelor va fi pr. Bogdan Ciocotișan, președintele Asociației Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare (ATOP-BM).
Intrarea este liberă.

Unul dintre părinții noștri de astăzi, de mare anvergură pastoral – misionară este Părintele Profesor Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, care s-a născut la 19.07.1970 la Brașov, fiind absolvent și doctor în teologie, din anul 2004, al acestei prestigioase facultăti precum și cadru didactic, la secția catehetică – omiletică, în cadrul aceleiași distinse școli teologice. A făcut studii de specializare la Padova (Italia) si Versailles (Franta), cursuri de specializare în psihologie generală (1997 – 2000), în probleme legate de maltratarea copiilor (2000 – 2001), dependența de alcool și drog (2000) și altele.

Este autor a numeroase studii și articole, de asemenea co-autor al altor numeroase lucrări de specialitate, și nu în ultimul rând se află printre conferențiarii cei mai populari și îndrăgiți, susținând peste 150 de conferințe personale cu diverse teme în marile centre culturale ale țării cum ar fi: Cluj, Iași, Timișoara, Oradea, București, Craiova, Brașov și altele. Totodată, este prezent la numeroase emisiuni de radio sau televiziune, într-un cuvant, este omul care caută să “răscumpere vremea” ce a primit-o ca dar de la Dumnezeu spre desăvârșire și mântuire, propovăduind și făcând misiune “cu timp și fără timp”, răspunzând astfel, chemării evanghelice și vocației apostolice.
Este mereu prezent pe teren, între tinerii generației sale și a noastre, în școli și licee, între alcoolici ori teribiliști postmoderniști, fiind implicat într-o mulțime de acțiuni. Părintele Necula a militat puternic pentru ora de religie în mai multe emisiuni televizate , articole și interviuri.

Părintele Constantin-Valer Necula este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți ortodocși ai acestor vremuri. Prin intermediul predicilor sale, al cărților, al conferințelor pe care le susține și prin participarea la diverse emisiuni și rubrici difuzate la televiziune, la radio și în online, acesta a ajuns la sufletele oamenilor de toate vârstele, ortodocși – dar nu numai – din țară și din străinătate.
Evenimente recomandate de www.maramuresonline.ro
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut