Roade de Oraș – Cel mai ecologic și firesc mod de a susține producătorii locali

4 minute de citit
- Publicitate -
Ne dorim oarecum cu toții,  cel puțin în subconștient să revenim la tradiții, la rădăcinile noaste și la gusturile acelea, bune, unice, cu care am crescut. Greu de tot în zilele noastre. Marfa din supermarketuri arată incredibil vizual, dar sunt departe de gustul românesc.
Câți dintre noi nu am căutat inconștient gustul roșiilor româmești, al afumăturilor din cămările bunicilor, am iaurtului de la țară și mirosul pâinii făcute în casă?
Te-ai săturat de produsele de pe rafturi sau esti dornic să trăiești o aventura culinară autohtonă? Nu mai căuta! Există în Baia Mare un slogan interesant: „de la fermă în farfurie”!
Este timpul să ne reconectăm cu rădăcinile alimentelor noastre și să sprijinim producatorii noștri locali.
Conceptul ”Roade de Oras – producători locali” se referă la a aduce cele mai proaspete și mai calitative alimente de pe piața locală direct în farfurie.
Roade de Oraș este puntea de legătură între fermierii locali desăvârșiți, artizanii talentati și noi, pasionați de o alimentație sănătoasă ce apreciază aromele locale excepționale.
De ce ar fi bine să-ți cumperi alimentele de pe piața noastră locală?
  1. Calitate de neegalat: piața  locală colaborează cu cei mai buni producători din regiune, oferindu-ți produse proaspete și pline de aromă. De la soiuri de legume și fructe străvechi până la ierburi aromate, pește și panificații, brânzeturi și mezeluri artizanale, vei găsi o mare varietate de produse.
  2.  Practici durabile: cumpărând local, susții un sistem alimentar mai durabil. Vei reduce amprenta de carbon, deoarece producătorii noștri locali acordă prioritate practicilor ecologice, cum ar fi reducerea la minimum a ambalajelor din plastic și utilizarea metodelor naturale de agricultură.
  3. Conexiuni personale: Când cumperi de pe piața locală, creezi o legătură cu oamenii din spatele produselor. Faci cunoștință cu fermierii și artizanii care își investesc pasiunea în produsele lor, oferindu-le astfel o apreciere mult mai profundă pentru munca dedicată din spatele fiecărui produs.
  4. Construirea comunității: Cumpărarea de pe piața locală întărește legăturile noastre cu comunitatea. Ajută la susținerea mijloacelor de trai ale producătorilor locali și stimulează economia locală.
Prin participarea activă la conceptul „de la fermă în farfurie”, devii o parte vitală a acestei relații simbiotice dintre om, natură și respect.
Înscrie-te pe grupul de Facebook ”Roade de Oraș”pentru a susține piața noastră locală, producătorii și țăranii noștri, experimentează conceptul „de la fermă în farfurie”!
Împreună putem dezvolta o cultură alimentară sănătoasă care celebrează calitatea, sustenabilitatea și comunitatea. Explorează o gamă variată de produse și savurează poveștile incredibile din spatele fiecărui produs.
Vizitează producătorii în fiecare VINERI, de la ora 16.30 la 17.30 pe parcarea supraterană de la  VIVO Baia Mare, iar de la ora 18.00 la  18.30 la ADISS în Tăuții-Măgherăuș, și lasă-ți papilele gustative să fie uimite.
Experimentează satisfacția de a ști că ai un impact pozitiv asupra comunității tale. Împreună putem face diferența – câte o farfurie pe rând. Îmbrățisează conceptul „de la fermă direct în farfurie” și bucură-te de tot ce au de oferit producătorii noștri locali.

MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut