Rezultate remarcabile obţinute de sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare la Campionatul European de Sud Est la Orientare în Alergare din Sarajevo

3 minute de citit
- Publicitate -

În perioada 23-27 august 2023 la Sarajevo, în Bosnia si Hertegovina, s-a desfășurat  Campionatul European de Sud Est la Orientare în Alergare, competiție la care au luat startul peste 500 de concurenți din 11 țări, ei întrecându-se în cele 4 probe,  sprint, medie distanță, lungă distanță și ștafetă. Zonele de concurs au fost foarte grele din punct de vedere tehnic si fizic, din acest motiv au rezultat curse cu viteze scăzute de deplasare iar rezultatele finale au fost foarte strânse. Merită remarcat faptul că probele de pădure s-au desfăşurat în Igman, un loc încărcat de istorie, deoarece aici s-au desfăşurat Jocurile Olimpice de Iarnă Sarajevo 1984.

Opt sportivi de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare au reprezentat România la această competiție,  sportivi ce și-au obținut dreptul de a lua lua parte la acest concurs în urma calificărilor din acest an. Comportarea lor a fost foarte bună, deoarece în urma celor patru zile de întreceri ei au reușit să obțină un număr de 11 medalii, dintre care de 3 titluri de Campion European de Sud Est, 4 medalii de argint si 4 de bronz precum si alte 2 clasări în imediata apropiere a podiumului. Merită apreciată evoluția sportivului Cătălin Vădean care a reușit să obțină 3 medalii din patru posibile la această ediție de Campionat European de Sud Est, dar și faptul că sapte din cei opt băimăreni ce au reprezentat Romania la această competiție au reușit să se întoarcă cu cel puțin o medalie.

Rezultatele obținute au fost:

Locuri I: Vadean Catalin la M20 – sprint si stafeta, Manu Andreea la F18 – ștafetă,

Locuri II: Vădean Cătălin la M20 – medie distanta, Roman Alexandra la F20 – ștafetă, Deac Anca la F21 – ștafetă, Biro Alexandru la M21 – stafeta

Loc III: Manu Andreea la F18 – Lunga Distanta, Roman Alexandra la F20 – Lunga Distanta, Man Antonia la F16 – Stafeta, Sebestyen Istvan  la sprint – M45.

Pe locurile 4-6 s-au mai clasat Roman Alexandra (loc 5 la medie distanță),  si Biro Alexandru (loc 6 la medie distanță)

Aceste frumoase rezultate au ajutat lotul național al României să se claseze pe locul intai pe națiuni, devansand Bulgaria si Turcia.

Următoarea competiție la care va lua parte CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național de Orientare în alergare în probele individuale și de ștafeta, cele mai importante competiții din calendarul intern. Întrecerile se vor desfășura la Cluj Napoca în perioada 31 august-3 septembrie 2023.

CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut