Rezultate remarcabile obţinute de elevii maramureşeni la Olimpiada de Argumentare, Dezbatere și Gândire critică din Bucureşti

2 minute de citit
- Publicitate -
În perioada 30 august-6 septembrie 2023 s-a desfășurat la București etapa națională a Olimpiadei de Argumentare, Dezbatere și Gândire critică „Tinerii dezbat”.
„Tinerii dezbat” este o olimpiadă naţională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de gândire critică și de comunicare rațională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.
Judeţul Maramureș a fost reprezentat de o echipă la secțiunea „începători”, respectiv de una la secțiunea „avansați”, fiecare fiind formată din câte 3 elevi.
Cu toții au obținut rezultate remarcabile. Echipa de la „începători”, formată din elevii Zah Tola Mara și Dragoș Victor, din clasa a X-a B de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, alături de eleva Alexandrescu Maria Iulia, clasa a XII-a D, de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, s-a calificat în optimi, obținând Mențiune la meciurile pe echipe.
Alexandrescu Maria Iulia a mai obținut Mențiune și la „individual” și a fost selectată pentru lotul lărgit, în vederea participării la etapa internațională.
La olimpiadă au fost prezenţi şi profesorii Muntean Ioan, Buzsor Ligia și Nan Lavinia care au reprezentat județul Maramureș în comisiile centrale, şi au avut rol de arbitri.
Programul olimpiadei a fost încărcat și educativ: deschiderea festivă la Opera Română, meciuri desfășurate în campusul Agronomiei, vizită la Muzeul Satului, activități interactive, meciuri finale și festivitate de premiere la Ministerul Culturii, vizită la Biblioteca Natională.
Felicitări tuturor și mult succes în continuare!
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut