Revanșă după un joc fabulos

3 minute de citit
- Publicitate -

Revenită în vara lui 2022, după o pauză de 9 ani în fotbalul feminin românesc și având ca obiectiv promovarea la finalul acestei stagiuni în eșalonul secund, liderul seriei întâi, AFC UTA Arad lăsa cel puțin la nivel declarativ impresia unui adversar puternic.

Echipa vizitatoare își propusese să plece de la Baia Mare cu toate cele trei puncte puse în joc cu atât mai mult cu cât în meciul tur, arădencele se impuseseră cu un confortabil 5-0.

Lucrurile însă nu aveau să stea nici pe departe așa, maramureșencele de la ACS Venus Maramureș, formație ce evoluează din această vară sub sigla fostei campioane a României, CFR Cluj fiind una mult mai motivată.

Cu o medie de vârstă de doar 22 de ani, și cu o simbioză între maturitatea compartimentului defensiv – entuziasmul tinereții în zona mediană respectiv pragmatismul din ofensivă, elevele lui Ștefan Butuza au reușit încă din start (minutul 5) să intre în avantaj grație mijlocașului de creație Gabriela Oniga.

Cu un joc elaborat în benzi și o coordonare între compartimente, maramureșencele au reușit să își sufoce adversarul prin suita de pase venite cel mai adesea pe tronsonul Alexia Florea – Gabriela Oniga – Leea Știr – Larissa Boloș. Ultimele două din postura de vârf preferând în multe momente ale jocului să o pună în valoare pe mijlocașul de bandă Gabriela Oniga (autoare a nu mai puțin de șase ocazii clare de gol).

Având o singură oportunitate de a înscrie, arădencele s-au resemnat pe final de meci atunci când Larissa Boloș (minutul 79) a transformat un penalty obținut de aceiași Gabriela Oniga. Pentru fetele noastre urcate până pe doi în clasament, urmează două meciuri din care pot obține maximum de puncte, în deplasare la Academia Florești respectiv acasă cu C.S.M.Olimpia Satu Mare (formații de care a trecut și în meciurile tur).

FC CFR 1907 Cluj – AFC UTA Arad 2-0 (1-0) Fotbal Feminin Liga 3 Etapa 6 Stadionul Viorel Mateianu Baia Mare

Duminică 29 octombrie 2023 ora 11.00 Arbitrii: Răzvan Necrici (Chechiș), Șerban Buie (Baia Mare), Gabriel Pante (Chechiș) Marcatoare: Gabriela Oniga (5), Larissa Boloș (74-11m)

FC CFR 1907 Cluj

1.Vanessa Boloș – 21.Monica Sbîrcea (5.Ana Maria Buda `55), 20.Florica Suciu, 3.Lavinia Crișan, 4.Adela Mateșan – 13.Alexia Florea, 8.Giulia Pop, 2.Denisa Muntean, 18.Gabriela Oniga – 10.Leea Știr, 7.Larissa Boloș-cpt Rezervă neutilizată: 19.Lorena Dan

Antrenor: Ștefan Butuza

AFC UTA Arad

1.Valentina Alexandra Calalb – 2.Iris Gomboș, 11.Cristina Maria Cladovan, 21.Bianca Vanesa Roman, 3.Hania Raysa Nuhaiu – 6.Irina Bodnar, 8.Laura Denisa Pârv (14.Orsolya Anghel 79), 7.Casiana Alexia Roz, 22.Giulia Maria Picu - 4.Ana Maria Covaciu (10.Laura Denisa Mihăieș 46 – 9.Patricia Borkics `82), 5.Estera Prunar-cpt Rezervă neutilizată: 13.Cristiana Bârz

Antrenor: Valentina Alexandra Calalb

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut