Reprezentare la nivel înalt a maramureșenilor la Vatican

1 minute de citit
- Publicitate -

O delegație maramureșeană s-a aflat zilele astea la Vatican, unde a participat la o serie de întâlniri și conferințe dedicate problemei migranților și categoriilor sociale defavorizate, iar reprezentanții noștri s-au întâlnit și cu Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Pe lângă primarii din Maramureș care au fost prezenți la Vatican în cadrul întâlnirii, au mai fost și cadre didactice ale Universității Tehnice – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, și nu în ultimul rând, membri ai Consiliului Local al Municipiului Baia Mare.

„Din România participă universitari, juriști și angajați din administrație. Au avut loc prezentări și dezbateri la Ordinul Suveran de Malta, Dicasterul (ministerul) pentru promovarea Dezvoltării Umane Integrale, Fundația Primoli (modalități de susținere umanitară în zonele de conflict și în regiunile sărace, efecte ale conflictului ruso-ucrainean, implicarea autorităților române din zona de frontieră româno-ucraineană, Maramureș și Suceava, pentru ajutorarea refugiaților). Activitățile includ și primirea delegației române în audiență de către Papa Francisc”, arată prof. univ. dr. Ioan Gherghel.

 

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut