Reguli noi la vânzarea mașinilor second hand

1 minute de citit
- Publicitate -

RAR vrea să schimbe condițiile de vânzare a autoturismelor „second hand”. Mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute fără un nou act obligatoriu eliberat de RAR (Registrul Auto Român).

Proprietarii care vor să își vândă autoturismul personal trebuie sa obțină acest document.
Proiectul de lege depus la Parlament care acum așteaptă promulgarea prevede că mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute în România fără un aviz de la Registrul Auto Român (RAR).

În vederea implementării acestui registru, autoritatea va colecta datele obținute în urma verificărilor ITP (Inspecția Tehnică Periodică).

De asemenea, proprietarii de service-uri auto au acum obligația de a transmite către RAR informații precise referitoare la numărul de kilometri indicați de odometrul mașinii și datele privind implicarea vehiculului într-un eveniment rutier.

Agenții economici vor furniza și informații legate de reparațiile efectuate asupra mașinilor aduse în service-urile pe care le dețin.

O astfel de decizie ar reduce considerabil numărul mașinilor cu probleme, avariate, cu kilometrajul dat înapoi sau chiar traficate, iar piața auto din România se va regla, potrivit Promotor.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut