Reguli de comportament pe traseele montane prezentate elevilor de la Școala Gimnazială Lucian Blaga din Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

Prima zi a programului național „Săptămâna verde” a debutat, la Școala Gimnazială Lucian Blaga din Baia Mare, cu activitatea bilingvă intitulată „Planul meu personal și regulile de comportament pe traseele montane” / « Moi et mon comportement en montagne » și desfășurată împreună cu elevii claselor a VI-a C și a VI-a D, care i-au avut ca invitați pe membrii echipei de la Salvamont Maramureș.
Încurajați de către membrii echipei Salvamont Maramureș să îmbine, într-un mod atractiv, teoria cu aplicațiile acesteia în viața cotidiană, elevii au fost informați în legătură cu modalitatea de pregătire a unei drumeții montane și a măsurilor de siguranță ce trebuie luate pe munte. De asemenea, au experimentat echipamentele speciale cu care salvatorii montani sunt dotați pentru intervenții și și-au însușit câteva reguli de bază privind acordarea primului ajutor.
Activitatea este parte integrantă a Proiectului de parteneriat educațional intitulat Traseele montane și enigmele lor ! / Les petits « montagnards »…en action !, încheiat între Școala Gimnazială Lucian Blaga din Baia Mare și Salvamont Maramureș.
Alături de profesorii coordonatori, Amalia Ardelean (biologie), Anca Lar (dirigintele clasa a VI-a D), Mihaela Cuciureanu (limba franceză) și Lucian Paul (dirigintele clasei a VI-a C), elevii au învățat că spiritul civic este o valoare umană foarte importantă în menținerea în siguranță a tuturor persoanelor care se aventurează pe trasee montane.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut