Recital cu partituri de Bach, Beethoven, Liszt, Chopin și Grieg la Colegiul de Arte Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

Emoții de primăvară, emoții de revedere și reîntoarcere pe scena de acasă! O după-amiază cu partituri de Bach, Beethoven, Liszt, Chopin și Grieg sunt tonurile muzicale, culorile stilistice pregătite cu mult entuziasm și bucurie de către cei doi interpreți ai Recitalului de marți, 5 martie, ora 17 în Sala de Concerte a Colegiului de Arte Baia Mare.

„Studentă în anul IV la clasa prof. univ. dr. Daniel Goiți în cadrul Academiei Naționale de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca, Ara Pintican a început studiul pianului la Colegiul de Arte Baia Mare, îndrumată de profesoarele Luminița Pop, Smaranda Grigorian și Rodica Marc, totodată participând la cursuri de măiestrie susținute de Anna Fedorova, Bogany Gergely, Gottlieb Wallisch, Aurelia Vișovan și Piotr Salajczyk, participând și fiind premiată la numeroase concursuri naționale.

Violonistul Daniel Pop absolevent al Colegiului de Arte din Baia Mare, la clasa profesorului Gebe Ludovic, își continuă studiile la academia muzicală clujeană sub îndrumarea prof. univ. dr. Dorina Mangra, iar în prezent este masterand în anul I în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior și profesor de vioară la Colegiul de Arte băimărean. Pe parcursul anilor de studiu a participat și a obținut premii la diferite concursuri de interpretare instumentală și desfășoară o bogată activitate interpretativă în cadrul Conservatorului clujean”, declară reprezentanții Colegiului de Arte Baia Mare.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut