Recepție la lucrări de construire în vederea reducerii emisiilor de carbon în orașul Seini, prin crearea unei infrastructuri de transport ECO Friendly

2 minute de citit
- Publicitate -
A fost recepționat un proiect cu finanțare europeană de peste 5 milioane de euro ce cuprinde „Lucrări de construire în vederea reducerii emisiilor de carbon în orașul Seini, prin crearea unei infrastructuri de transport ECO Friendly“.Alături de proiectant, constructori, diriginte de șantier, reprezentantul inspectoratului de stat în construcții, au fost recepționate lucrările executate în cadrul proiectului, care au cuprins:
  • înființarea unui sistem de transport în comun cu 2 rute de transport cu autovehicule electrice, inclusiv depoul de deservire a autovehiculelor, pe str. Fermelor, compus dintr-o hală tehnologică;
  • reabilitarea străzilor, cu crearea de piste de biciclete, trotuare și aliniamente verzi stradale pe străzile: Căminului, Dealul Soarelui, Boci, Sub Vii, Zugău, Principală Viile Apei și 2 laterale ce pornesc din str. Fermelor, în lungime totală de 6,8 km.
  • extinderea rețelei de canalizare menajeră pe străzile Căminului, Dealul Soarelui și Sub Vii;
  • realizarea unui sistem centralizat de supraveghere a traficului stradal și extinderea sistemului de iluminat public, a străzilor din proiect, acolo unde acesta nu există.

”Orice lucrare importantă pentru Seini finalizată îmi sporește bucuria și mândria de a avea orașul nostru drag modern, cu un mediu cât mai curat, cu străzi reabilitate, cu marcaje, trotuare sigure, piste bine delimitate pentru bicicliști, lucrări de canalizare, rigole, spații verzi atrăgătoare.

Vreau să mulțumesc tuturor factorilor implicați în acest proiect frumos și foarte important, echipei mele de la Urbanism și Proiecte pentru devotamentul, dedicarea și calitatea prestației lor”, a declarat primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut