Proiectul Eparhial Cultural-Teologic „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației”, ediția a III-a

2 minute de citit
- Publicitate -
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului lansează cea de-a treia ediție a Proiectului Eparhial Cultural-Teologic intitulat „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației”.
Proiectul este prilejuit de Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie 2024, la împlinirea a 174 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, cu scopul de a promova cultura și opera eminesciană în rândul elevilor și cadrelor didactice din eparhie care își desfășoară activitatea în învățământul preuniversitar, profesori de limba și literatura română, profesori de religie, etc.
La acest proiect eparhial artistic intitulat „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației” se pot înscrie preșcolari și elevi din clasele I-XII, înregistrând în format audio-video o poezie (sau câteva strofe) cu caracter religios din opera eminesciană (de exemplu, „Rugăciune”), sau prin interpretarea unei cântări specifice în memoria marelui nostru poet național (de exemplu, „Eminescu”).
Înscrierea elevilor se poate face până în data de 20 ianuarie 2024, la adresa de email: sectormediaonline@gmail.com cu specificația „Înscriere Proiect ZCN 2024”, cu următoarele date: numele și prenumele elevului, școala de proveniență, parohia aparținătoare, profesorul îndrumător și titlul poeziei / cântării.
Se vor avea în vedere mai multe aspecte: discursul liric, interpretarea, dicția, unde preșcolarii și elevii își pot dezvolta creativitatea artistică specifică genului literar.
Elevii care se vor remarca în mod deosebit vor fi evidențiați pe paginile de socializare și într-un numărul viitor al revistei eparhiale. De asemenea, toți cei înscriși vor primi diplome de participare, iar profesorii îndrumători vor primi la rândul lor diplome care vor putea fi folosite la dosarul personal. Acestea vor fi expediate în format electronic.
Rezultatele se vor comunica ulterior prin intermediul Paginii Oficiale de Facebook a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, după data de 25 ianuarie 2024.
Proiectul se desfăşoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, şi este organizat de Sectorul Cultural și Comunicații Media în parteneriat cu Sectorul Teologic Educațional.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut