Programul Noua Casă continuă și în 2023

2 minute de citit
- Publicitate -

Cine este eligibil pentru programul „Noua Casă”

Veți putea accesa un credit, dacă nu dețineți nicio locuință, sau dețineți cel mult o proprietate care are o suprafață utilă mai mică de 50 de metri pătrați și nu a fost cumpărată printr-un alt program  garantat de stat. Acestea sunt condițiile pe care trebuie să le îndepliniți.

Trebuie neapărat să știți că pentru locuințele cu un preț de până la 70 de mii de euro, trebuie să achitați un avans de 5%, iar pentru locuințele care depășesc acest preț, dar care nu sunt mai scumpe de 140 de mii de euro, avansul obligatoriu este de minimum 15%.

Plafonul alocat de către Ministerul Finanțelor anul acesta este de 1,5 miliarde de lei.

Ce tipuri de locuințe se vor putea cumpăra?

„Noua Casă” este un program guvernamental care are ca obiectiv accesul persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat. Beneficiarii pot achiziționa în cadrul programului următoarele tipuri de locuințe:

  • locuințe noi, destinate achiziționării, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenția Națională pentru Locuințe, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;
  • locuinţe consolidate, destinate achiziționării, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;
  • alte categorii de locuințe, recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi sau de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

 

- Publicitate -
TAGGED:
Share this Article
Sari la conținut