Programul național Vouchere culturale pentru elevi

1 minute de citit
- Publicitate -

Vești importante pentru toți elevii. Aceștia vor primi 250 de lei de la stat. Sumele vor fi distribuite începând din anul 2024. Este vorba de vouchere de la stat în valoare de 250 de lei, care sunt parte dintr-un un program național cuprins în noile legi ale educației. În baza acestor vouchere culturale, elevii vor putea intra la muzee, vor participa la concerte sau își vor cumpăra cărți.

Măsura se regăsește în Legile educației. Trebuie spus că din luna septembrie, actuala lege care reglementează învățământul va fi înlocuită cu două legi: una pentru învățământul preuniversitar și una pentru cel universitar. Prin Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 se înființează programul național “Vouchere culturale pentru elevi”, care urmărește promovarea culturii naționale şi universale în rândul comunității școlare.

Sumele vor fi cheltuite, însă, în anumite condiții, care vor fi stabilite de către Guvern, în perioada următoare. Programul național “Vouchere culturale pentru elevi” se implementează progresiv, începând cu anul școlar 2024-2025.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut