Prognoza meteo, starea drumurilor și debitele cursurilor de apă din Maramureș

3 minute de citit
- Publicitate -

Circulația rutieră pe drumurile publice din județ se desfășoară în condiții de iarnă. În cursul noptii trecute a nins slab în zona montană înaltă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și parțial uscat. Sunt sectoare de drum care au partea carosabilă curată și umedă în zona înaltă de munte. Angajatii au intervenit cu 12 utilaje și au împrăștiat 37 tone de material antiderapant pe DN18, DN19 și DN17C.

Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. Au actionat șapte utilaje și au fost  răspandite 40 tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului în zona Maramureșului istoric și Cavnic.

Cerul este acoperit. Vizibilitatea în trafic este bună. Izolat, în zonele joase se semnalează ceață. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare la munte. Stratul de zăpadă măsura 45 cm la stația meteo Iezer, 24 cm la Cavnic, 21 cm în Pasul Gutâi, 16 cm la Băiuț, 13 cm la Firiza, 12 cm pe Valea Vaserului, 11 în Baia Borșa, 8 cm la Groșii Țibleșului, 5 cm în Poiana Borșa, la Târgu Lăpuț, Moisei și Valea Vișeului, 2 cm la Ocna Șugatag.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Se menține gheața formată la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Suciu, Cavnic și Firiza. Curg sloiuri de gheață pe râul Lăpuș. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Temperatura aerului înregistrează urmatoarele valori: -9 grade la stația meteo Iezer, -5 grade în Pasul Prislop, -3 grade în Pasul Gutâi, -2 grade la Cavnic, Borșa,  -1 grad la Ocna Șugatag și Târgu Lăpuș, 0 grade în Baia Mare, la Sighetu Marmației, Ferești, Petrova.

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Izolat vor fi posibile precipitații slabe mixte, iar la munte izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare de 45…50 km/h iar în zona montană înaltă de 60…70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad. Izolat vor fi condiții de ceață.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut