Prognoza meteo și starea drumurilor în Maramureș

3 minute de citit
- Publicitate -

Circulația rutieră pe drumurile publice din județ se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat și parțial umed pe DN18, în Pasul Prislop, respectiv DN17C, Dealul Ștefăniței. Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și uscat. S-a intervenit cu trei utilaje și au fost împrăștiate șase tone de material antiderapant pe DN18 si DN17C.

Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și uscat. Sunt tronsoane de drumuri în zona de munte, unde pe alocuri, carosabilul este curat și parțial umed. Drumarii au acționat cu două utilaje și au răspândit 26 tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Cerul este senin. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare în zona de munte. Stratul de zăpadă măsura 48 cm la stația meteo Iezer, 30 cm la Cavnic, 27 cm în Pasul Gutâi, 18 cm la Băiuț, 18 cm la Firiza, 15 cm Groșii Țibleșului, 18 în Baia Borșa, 15 cm în Baia Borșa și pe Valea Vaserului, 12 cm în Poiana Borșa, 10 cm la Moisei, 6 cm la Târgu Lăpuș, 3 cm la Sighetu Marmației, Baia Mare și Ocna Șugatag.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere ușoară, influențate de fenomenele de iarnă. Se menține gheața formată pe malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Suciu, Cavnic. Pe malurile râului Cisla este formată gheața primară. Curg sloiuri de gheața pe râurile Lăpuș, Cavnic și Nistru. Este format un pod de gheață pe râul Bârsău, iar apa curge pe sub podul de gheață. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Strămtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Temperatura aerului înregistrează urmatoarele valori: -15 grade la Târgu Lăpuș, -12 grade la stația meteo Iezer, în Pasul Prislop, -11 grade la Ocna Șugatag și în Pasul Gutâi, -10 la Sighetu Marmației, -8 grade în Baia Mare, la Cavnic, Baia Sprie, -7 grade la Borșa. Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la Petrova -16 grade.

Vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 4 grade, iar cele minime între -13 si -9 grade, izolat mai coborate în zonele depresionare până spre -18 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață asociată și cu depunere de chiciură.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut