Prognoza meteo și starea drumurilor în judeţul Maramureș

3 minute de citit
- Publicitate -

Circulația rutieră pe drumurile publice din județ se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și uscat. Angajații au intervenit cu două utilaje și au împrăștiat patru tone de material antiderapant pe DN18, în Pasul Prislop.

Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și uscat. Sunt tronsoane de drumuri în zona de munte, unde pe alocuri, carosabilul este curat și parțial umed. S-a acționat cu trei utilaje și au răspândit 22 tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Cerul este mai mult senin. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare în partea de nord a județului. Stratul de zăpadă măsura 48 cm la stația meteo Iezer, 29 cm la Cavnic, 25 cm în Pasul Gutâi, 19 cm la Baiuț, 18 cm la Firiza, 14 cm Groșii Țibleșului, 18 în Baia Borșa, 13 cm în Baia Borșa și pe Valea Vaserului, 11 cm în Poiana Borșa, 8 cm la Moisei, 6 cm la Târgu Lăpuș, 3 cm la Sighetu Marmației, și Ocna Șugatag, 2 cm în Baia Mare.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere ușoară, influențate de fenomenele de iarnă. Se menține gheață formată la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Cisla, Mara, Cosău, Suciu, Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe râul Lăpuș. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Temperatura aerului înregistrează următoarele valori: -17 grade la Târgu Lăpuș, -15 grade la Ferești, -14 grade în Pasul Prislop și la Petrova, -13 grade în Pasul Gutâi și la Ocna Șugatag, -12 grade la Sighetu Marmației și Baia Mare, -11 grade la Cavnic, -10 grade la stația meteo Iezer.

Vremea va fi rece, local geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 5 grade, iar cele minime între -12 si -7 grade, izolat ușor mai coborate în zonele depresionare. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață asociată și cu depunere de chiciură.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut