Profesorul Nicolae Filip, o viață în slujba învățământului vișeuan

3 minute de citit
- Publicitate -
Profesorul Nicolae Filip din Vişeu de Sus a împlinit onorabila vârstă de 90 de ani.
Cu o activitate de dascăl de 42 de ani, din care 15 ani în funcție de conducere, prof. Nicolae Filip a fost un nume de marcă în învățământul din Vișeu de Sus.
La împlinirea vârstei de 90 de ani, a fost sărbătorit şi apreciat de comunitatea vişeauană, alături de familie, de profesori din fosta şi actuala generație a Liceului Teoretic ,,Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus şi de prieteni.
„Am avut onoarea azi să celebrăm, alături de Primăria orașului Vișeu de Sus, pe domnul profesor Nicolae Filip, un nume care este strâns legat de instituția noastră. Cu o activitate de dascăl de 42 de ani, din care 15 ani în funcția de director / director adjunct, domnia sa a fost un nume de marcă în învățământul din Vișeu de Sus.
Am marcat azi cei 90 de ani ai domnului profesor în sala de întruniri a Consiliului Local al orașului Vișeu de Sus, alături de familia acestuia, de domnul primar Vasile Coman, de profesori din actuala generație de profesori ai instituției noastre și de prieteni și colegi ai domniei sale”, arată reprezentanţii Liceului Teoretic „Bogdan Vodă” Vişeu de Sus.
„Dascăl de chimie în orașul nostru pentru mai bine de 42 de ani, domnul profesor Nicolae Filip a luptat pentru prestigiul liceului, bucurându-se de nenumărate rezultate frumoase la olimpiade și concursuri școlare, pregătind mulți elevi cărora chimia le-a devenit „meserie”, precum medici, ingineri chimiști sau multe alte profesii de cinste care se obțin cu multă muncă și după o aleasă pregătire.
Pentru o perioadă de 15 ani, a ocupat și funcții de conducere – director sau director adjunct – iar în anul 1996 a „închis catalogul”, bucurându-se de pensie. Un mare iubitor al sportului, în special al tenisului de câmp, domnul profesor Nicolae Filip reprezintă un model demn de urmat, atât ca și cadru didactic, cât și ca om, fiind apreciat de foarte multă lume pentru profesionalismul său.
La mulți ani, domnule profesor! Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și o viață frumoasă în continuare, să vă bucurați de familie și de toți cei dragi dumneavoastră!”, a declarat Vasile Coman, primarul oraşului Vişeu de Sus.
Pentru contribuția la dezvoltarea educației în orașul Vișeu de Sus, administraţia locală i-a oferit o diplomă de excelenţă iar Viorica Hojda, directorul instituţiei de învăţământ, i-a conferit o plachetă onorifică și o diplomă de onoare, în semn de recunoștință pentru activitatea profesională deosebită desfășurată în cadrul liceului vișeuan.

La mulţi ani cu sănătate!

MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut