Profesorii protestează din nou, vineri, în București

2 minute de citit
- Publicitate -

Se pare că aceștia au obţinut autorizaţie pentru organizarea unui nou protest în Capitală, unde vor fi așteptate aproximativ 20.000 de persoane. Evenimentul va avea loc, vineri, pornind din Piaţa Victoriei și este programat în intervalul 11.00 – 16.00.

Potrivit organizatorilor, manifestarea are scopul de a „atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul din învăţământul preuniversitar şi superior.”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a avertizat, joi, că oamenii care au declanşat greva profesorilor sunt cei care vor decide dacă va continua sau nu. Momentan, însă, oamenii nu vor renunța mitingul programat pentru vineri, 9 iunie 2023.

„Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat pentru medici aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar. Statul ar trebui să identifice sursele de finanţare necesare pentru acoperirea acelor creşteri salariale. Atât de necesare.

Singurii în măsură să ia o decizie vizavi de memorandumul care a fost adoptat de Guvernul României sunt colegii noştri. Ei vor da un răspuns în cunoştinţă de cauză. Greva am declanşat-o împreună, au semnat pentru declanşarea acestei acţiuni de protest; doar ei sunt în măsură să decidă ce anume se va întâmpla mai departe”, a declarat, joi după-amiază, Marius Nistor pentru news.ro.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut