Prof. dr. Ioan Dorel Todea: Smerenie, responsabilitate și cordialitate la Adunarea Eparhială prezidată de PS Iustin

2 minute de citit
- Publicitate -
Sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, în Sala „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din incinta Catedralei Episcopale din Municipiul Baia Mare, s-au desfăşurat lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, care a analizat întreaga activitate a eparhiei pe anul 2023, sub aspect economic, administrativ, cultural, patrimonial, social-filantropic, teologic-educaţional, canonico-juridic şi monahal, rapoartele au fost prezentate de consilierii şi inspectorii de resort.
După prezentarea materialelor au luat cuvântul: conf. univ. dr. Mircea Fărcaș, avocat Adrian Cozma- deputat în Parlamentul României, prof. dr. Ioan Dorel Todea, protopop Vasile Aurel Pop, prof. dr. Teodor Ardelean și arhitectul Dorel Cordoș.
De remaract atmosfera de smerenie, de responsabilitate, dar și de cordialitate în care s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale, datorită modului în care au fost prezidate de către Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.
Evenimentul a fost precedat de săvârșirea Sfintei Liturghii și a Slujbei Tedeumului de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, în pre­zența Întâistătătorului Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin.
Conform Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, anual are loc întrunirea Adunării Eparhiale la fiecare eparhie din ţară, care întruneşte pe cei 10 clerici şi 20 de mireni, plus membrii supleanţi.
Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului are loc la sfârşit de ianuarie, pentru că Adunarea Naţională Bisericească este convocată în luna februarie.
Prof. dr. Ioan Dorel TODEA

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut