Primul Aquapark din județul Maramureș. Când va fi gata acest proiect

2 minute de citit
- Publicitate -

Luni, în data de 31 iulie, într-o ședința Consiliului Județean, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru proiect, privind realizarea primului AquaPark din județul Maramureș care se va afla în zona Baia Sprie.

În prezent se pregătesc cererile de finanțare, iar în luna august proiectul în valoare totală de peste 39 milioane de euro va fi depus pentru finanțare prin Programul Operațional Regional – POR.

Complexul de agrement Aquapark din Maramureș va avea o capacitate totală de 3000 de persoane – 2000 de persoane la exterior și 1000 de persoane la interior, fiind amenajat pe o suprafață totală de 130.000 mp. Perioada de implementare a acestui proiect este de 36 de luni.

Zona de agrement exterioară, care cuprinde 2000 de utilizatori simultan, va fi dotată cu 3 bazine (piscină de relaxare, piscină cu valuri), bazin pentru ansamblu tobogane, spații comerciale, terenuri de sport, terase exterioare și spații verzi. De asemenea, vor fi realizate 556 de locuri de parcare pentru autoturisme, din care 26 de locuri vor fi pentru persoanele cu handicap și alte 10 locuri de parcare vor fi destinate autobuzelor.

Corpul principal al AquaPark-ului va cuprinde următoarele utilități: piscină interioară cu zonă hidromasaj, bazin interior de înot, piscină de tip „Baby Pool”, destinată utilizării copiilor cu vârste de 1-7 ani, piscină pentru ansamblu tobogane de interior, piscină interioară exclusiv adulți, zonă wellness saună, hammam, bazine apă sărată, zonă restaurant și zonă de vestiar cu depozitare, 94 cabine de schimb și 1010 dulapuri cu sistem de închidere individual.

„Muncim intens pentru realizarea fiecărui proiect pe care l-am demarat încă de la începutul mandatului și respectăm promisiunile făcute maramureșenilor.”, a precizat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut