Preşcolarii au fost curioşi dacă jandarmii trebuie să mănânce tot din farfurie

2 minute de citit
- Publicitate -

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureş participă, în această perioadă, la diverse activități dedicate preşcolarilor, elevilor și cadrelor didactice, în contextul programului  „Școala Altfel”.

În 10 noiembrie, jandarmii maramureşeni au fost musafirii preşcolarilor de la grădinițele „Ion Creangă” și „Step by Step” din Baia Mare. Micuţii au fost foarte entuziasmați și curioși despre cum se desfășoară o zi la serviciu pentru jandarmi, dacă ei au regula conform căreia trebuie să mănânce tot din farfurie, dacă jandarmii montani știu să se cațere pe munți sau de ce nu este bine să hrănim ursuleții din pădure.

„Cu această ocazie le-am vorbit micuților despre diferența dintre animalele sălbatice pe care le putem întâlni în pădurile noastre și animale domestice pe care le avem acasă, despre ce înseamnă drumețiile prin pădure sau pe munte și de ce îmbrăcămintea pe care o purtăm în astfel de situații este esențială.

Totodată, cei mici au fost surprinși să afle că avem voie să facem gălăgie pe munte sau chiar să cântăm. Bineînțeles, am dezbătut și problema echipării rucsacului de călătorie, ce elemente trebuie să conțină acesta și de ce pelerina de ploaie, lanterna sau rezervele de apă și de hrană sunt atât de importante într-o astfel de situație.

Încântarea copiilor a fost însă maximă, atunci când au aflat că au voie să urce în mașina jandarmilor montani, ba mai mult, unii dintre ei chiar și-au propus să-i scrie Moșului să le aducă și lor o astfel de mașină”, se arată în comunicatul transmis de Gherasim Ioana-Anca, purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş.

Cei mici i-au răsplătit pe jandarmi cu un cântecel de toamnă și cu multe aplauze.

MaramuresOnline.ro

 

 

 

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut