Preotul Casian Filip în vizită la preşcolarii lăpuşeni: „copiii m-au numit prietenul lui Moș Crăciun”

2 minute de citit
- Publicitate -
Colectivul Grădiniței cu Program Prelungit Târgu Lăpuş, alături de preșcolari și părinții acestora, au organizat în perioada 20-24 noiembrie, campania socială „Săptămâna fructelor și a legumelor donate”.
Aceştia s-au mobilizat exemplar în cadrul acestei acţiuni în care fructele și legumele colectate au fost donate bunicilor din Centru Social pentru persoane în vârstă Coroieni, reprezentat de părintele arhimandrit Casian Filip, respectiv Unității de Asistenţă Medico-Socială Târgu Lăpuş, reprezentată de as. Nechita Liliana.
„Am intrat în grădiniță cu mari emoții ca nu cumva copiii, văzând un călugăr cu barbă mare, să se sperie și să se emoționeze. Am avut eu emoții de grădiniță, iar copiii m-au numit „prietenul lui Moș Crăciun”, apoi m-au îmbrățișat ca pe unul de-al lor. Am vizitat instituția, ne-am jucat și am colindat împreună, apoi am constatat faptul că locul de creștere a copilăriei este grădinița!”, a mărturisit părintele Casian.
„Azi am primit cu bucurie, vizita părintelui arhimandrit Casian Filip. Senin la chip și inimos, cu vorbe blânde și pline de înțelepciune, părintele ne-a sădit în suflete speranța că, pe oamenii buni îi ține Dumnezeu lângă el, sau îi trimite ca povățuitori în veșminte preoțești. El este părintele tuturor. Pe umerii săi, părintele „poartă grija” bunicilor de la Centru de îngrijire Coroieni, pe brațele sale „s-au odihnit” azi, preșcolarii unității noastre, iar în inima dumnealui, ne aflăm noi, toți.
Cât de greu îi este? Câtă jertfă face? Sunt taine pe care doar Dumnezeu și dânsul, le știe. Pentru tot și pentru toate, mulțumim părinte, și vă dorim multă putere de muncă”, transmite colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit din Târgu Lăpuş.
MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut