Premieră medicală la Spitalul Municipal Sighetu Marmației

2 minute de citit
- Publicitate -

În urma recrutării a doi medici urologi, Dr. Mariș Cristian și Dr. Vlad Valentin și a achiziției de aparatură medicală modernă – Sistem de endoscopie joasă și înaltă, endoscopie 2D Full HD 4K cu sistemul endoscopic Karl Storz; Laser litotriție – la Spitalul Municipal Sighetu Marmației se efectuează în premieră intervenții chirurgicale de: citoscopie, uretroscopie, uretromie, rezecție tumori vezicale (TUR-V), rezecție prostatica (TUR-P), Litotriție Punch – petru piatră uretrală și renală, montare/suprimare stend uretral.

”Altfel spus, pe înțelesul tuturor este vorba de intervenții fără tăietură de scoatere a tumorilor din vezica urinară, de spargere și scoatere a pietrelor din vezică, scoaterea țesutului prostatic endoscopic prin canal, spargerea pietrelor și scoaterea acestora din ureter și rinichi cu laser, rezolvarea endoscopică a îngustărilor de pe uretră, exploatarea uretrei cu camera video-proceduri moderne minim invazive.

Chirurgia minim invazivă oferă operatorului o vizibilitate excelentă și o mare precizie a gestului chirurgical, care devine astfel nesângerând sau cu sângerare minimă comparativ cu operațiile clasice. Durerile minime postoperatorii și implicit necesarul redus de analgezice, perioada scurtă de spitalizare și reintegrarea socio-profesională rapidă fac din chirurgia minim invazivă o opțiune importantă pentru pacientul urologic tot mai informat asupra alternativelor sale terapeutice.
Felicitări celor doi medici specialiști și echipei!”, arată un comunicat al Spitalului.

- Publicitate -
TAGGED: , ,
Share this Article
Sari la conținut