Poveste frumoasă în prag de primăvară, în satul Prislop din Țara Chioarului

1 minute de citit
- Publicitate -

În satul Prislop din Boiu Mare a avut loc cea de-a III-a ediție a evenimentului cultural „Povești trăite, istorii povestite; Cap de primăvară în Țara Chioarului” şi, desigur, jocul de lăsatul secului la Căminul Cultural din localitate.

Evenimentul a fost organizat de Parohia Ortodoxă Română „Sf. Ap. Petru și Pavel” Prislop și Asociația „Sfânta Împărăteasa Irina” Prislop, în parteneriat cu Universitatea Tehnica din Cluj- Napoca, Facultatea de Litere din Baia Mare, Domeniul Studii Culturale, Asociația Zestrea Maramureșului, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Primăria Boiu Mare, Grădinița cu Program Prelungit Târgu Lăpuș și Grădinița cu Program Normal Boiu Mare.

„Mulțumim în mod special comunității din satul Prislop, tinerilor și celor mai puțin tineri care și-au propus să ducă mai departe lumina tradiției chiorene. Mulțumiri pentru prezență oaspeților noștri din Argeș, doamna Elena Iagăr – managerul Centrului de Cultură și Arte Argeș și Asociației Văd Rai din Vărai, alături de care, cu siguranță, vom scrie povești frumoase în Țara Chioarului” – Asociaţia Zestrea Maramureşului.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut