Portal online pentru depunerea cererilor, înscrisurilor și plata taxelor de timbru

2 minute de citit
- Publicitate -

CSM îndeamnă profesioniştii din cadrul sistemului judiciar, într-un comunicat dat publicității luni, pe data de 10 iulie, să folosească portalul naţional care permite depunerea cererilor, înscrisurilor şi plata taxelor de timbru online, disponibil la adresa de internet https://registratura.rejust.ro.

.”Site-ul permite interacţiunea electronică a justiţiabililor şi profesioniştilor dreptului cu instanţele de judecată, oferindu-le acestora posibilitatea de a accesa cu uşurinţă următoarele servicii: depunerea unei cereri de chemare în judecată; declararea unei căi de atac într-un dosar; depunerea înscrisurilor într-un dosar deja existent; plata taxei judiciare de timbru într-un dosar utilizând cardul bancar; eliberarea certificatelor de grefă; eliberarea copiilor legalizate ale hotărârilor judecătoreşti. Posibilitatea de a plăti taxa de timbru utilizând cardul bancar simplifică în mod semnificativ interacţiunea cu instanţa de judecată, această modalitate de plată fiind implementată în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, Asociaţia de Plăţi Electronice din România şi Ghişeul.ro”, se arată în comunicat.

Utilizând formulare electronice din portal, informaţiile sunt transmise către grefierii registratori în mod structurat, astfel fiind facilitată înregistrarea rapidă a cererilor şi înscrisurilor în sistemele informatice proprii.

CSM le recomandă justiţiabililor care aleg să folosească noul portal să nu utilizeze, în același timp, şi celelalte instrumente de sesizare a instanţei, pentru a nu încărca în mod nejustificat activitatea instanţelor.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut