Peste 70 de copii şi tineri la tabăra de vară din Mănăstirea Chiuzbaia

2 minute de citit
- Publicitate -
La Mănăstirea Chiuzbaia a avut loc tradiționala tabără de vară „Nicio comunitate parohială fără tabără de vară”. Tabăra a fost organizată de Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în colaborare cu Parohia Ortodoxă Săcălășeni și Parohia Ortodoxă Cărbunari, în cadrul Proiectului Eparhial derulat de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului şi cu binecuvântarea Episcopului Iustin.
Ajunsă deja la a 10-a ediție, tabăra a avut loc marți, 22 august 2023, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” Chiuzbaia, Protopopiatul Baia Mare și a reunit peste 70 de copii și tineri din cele trei parohii menționate mai sus.
Evenimentul a debutat cu oficierea unui moment de rugăciune în biserica mănăstirii, având împreună slujitor pe preacuviosul părinte protosinghel Varlaam Coroian, starețul Mănăstirii Chiuzbaia și totodată, gazda desfășurării acestei tabere.
În cadrul taberei, cei trei preoți organizatori, Pr. Bogdan Ciocotișan, paroh în Dumbrăviţa și președintele ATOP BM, Pr. Adrian Dobreanu, paroh în Săcălășeni și responsabilul Departamentului Comunicații Media-Online din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și Pr. Valeriu Latiș, paroh în Cărbunari au organizat jocuri de autocunoaștere și recreative, competiții sportive care au avut scopul de a crea relații de prietenie între copii și tineri, de a se cunoaște și de a acumula diverse cunoștințe descoperind noi moduri de relaxare, deconectându-se astfel de la rutina zilnică. Au mai fost prezenți în calitate de voluntari Pr. Ioan Ilieș, slujitor la Mănăstirea Habra, domnul Ionuț Dancoș, profesor de educație fizică și sport și Raluca Aim, vicepreședinte al Asociației Tinerilor Ortodocși din cadrul Protopopiatului Baia Mare.
Tabăra de vară s-a încheiat târziu în noapte, după ora 22:00, cu un foc de tabără în afara mănăstirii, aceasta fiind și cea mai îndrăgită și așteptată activitate în care copiii au cântat și au dansat.
Credit foto: Tudor Ciocotișan

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut