Peste 357 de posturi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi din Baia Mare

3 minute de citit
- Publicitate -
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, a organizat în 27 octombrie 2023, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Evenimentul s-a desfășurat în Baia Mare, la Biblioteca Județeană Petre Dulfu.
Pentru ediția din acest an, AJOFM Maramureș a contactat un număr de peste 150 agenți economici, din care, 21 au răspuns invitației, oferind astfel persoanelor interesate, 357 locuri de muncă. Din totalul celor 357 de locuri de muncă oferite de către angajatori, cele mai multe, 328, se adresează persoanelor fără studii superioare și 29 celor cu studii superioare.
În ceea ce privește numărul participanților, la ediția din acest an, au participat peste 210 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care au vizitat standurile angajatorilor, au dialogat cu angajatorii prezenți și au aplicat pentru un loc de muncă.
Astfel angajatorii au selectat 105 persoane în vederea angajării, din care 32 au primit repartiții și urmează să se angajeze.
Din cei 32 absolvenți angajați, 5 tineri sunt cu studii superioare și au fost angajați în profesiile de director vânzări, administrator, medic veterinar, agent vanzari și inginer sistem în domeniul IT. Celelalte 27 de persoane fără studii superioare, s-au angajat ca și agent curier, vânzător, agent vanzări, confecționer îmbrăcăminte, lucrător bucătărie, farmacist, manipulant marfă, dezvoltator de sisteme în domeniul TIC, barman, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, muncitor necalificat în agricultură, etc.
Domeniile de activitate în care s-au angajat persoanele din ziua bursei, sunt mult mai diversificate față de edițiile anterioare, acestea fiind:
– alte activități poștale și de curier, industria usoară-confecții îmbrăcăminte, fabricarea de mobilă, lucrări de construcții a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, restaurante, prelucrarea lemnului, comerț, servicii de furnizare si management a forței de muncă, fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodaresc și ornamental, prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, activități veterinare, activități de consultanță pentru afaceri și management, etc.
În ceea ce privește situația persoanelor selectate în ziua bursei în vederea angajării ulterioare de către agenții economici, conform procedurii, acestea sunt monitorizate de către AJOFM Maramureș, timp de o lună de zile. La finalul acestei perioade, serviciul de mediere al agenției, evaluează statutul acestora de pe piața muncii – dacă sunt angajați sau au rămas persoane inactive.
De asemenea, la eveniment a participat Centrul Militar Judeţean Maramureş care a oferit consultanță și informații persoanelor care doresc să urmeze o carieră militară în diverse categorii de forțe armate: terestru , militar și naval.
Sursa: Compartimentul Comunicare și Secretariatul Consiliului Consultativ – AJOFM Maramureș

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut