Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. E interzis și cumulul pensie-salariu

2 minute de citit
- Publicitate -

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a declarat că măsurile care vizează interzicerea cumului pensiei cu salariul în sistemul bugetar și eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor aduce economii importante la bugetul de stat. Oficialul a precizat că vor urma și alte măsuri pentru o utilizarea mai eficientă a banilor statului.

”De la reforma privind pensiile speciale la eliminarea acestui cumul între salariu și pensie, vom continua cu alte măsuri care țin de utilizarea eficientă a banilor statului și de gestionarea corespunzătoare a resurselor limitate pe care le avem. O să avem și pe această componentă de cheltuieli o continuare a vechilor măsuri pentru ca să putem să închidem cu bine anul acesta fiscal care trebuie să aibă măsurile luate din timp”, a explicat Marcel Boloș.

„Acum vă dați seama că dacă se elimină pensiile parlamentarilor și impactul bugetar pe care îl așteptăm și de acolo să fie unul destul de semnificativ. Aici totul depinde de cum va ieși această lege. Nu am făcut un calcul exact. Urmează cum am spus ca această săptămână să fie dedicată analizei pe partea de cheltuieli și vom comunica impactul bugetar al acestor măsuri. Cu cât avem mai multe măsuri de acest fel, cu atât putem gestiona mai bine problema alocărilor din banii statului și utilizării banilor statului”, a completat Boloș.

sursa foto :   Stiridinlume.ro

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut