Patric Iluț, calificat pe prima poziție pentru finala mondialului World Rookie Tour la skateboarding

2 minute de citit
- Publicitate -

Joi, 05.10.2023, Federația Mondială de Snowboarding (World Snowboard Federation) a publicat clasamentul mondial actualizat pentru diciplina olimpică snowboarding.

În clasamentul pentru groms (tineri atleți sub 15 ani), la disciplina snowboarding slopestyle apare și băimăreanul Patric Iluț aka #theflyingboy pe poziția a 3-a. Performanța este fără precedent în snowboardingul românesc , nici un practicant de slopestyle din România nu a reușit să urce atât de sus în clasamentele oficiale WRR și WRP. Reușita este colosală, având în vedere că Patric nu a primit un cod FIS din partea Federației Române de Schi, astfel el nu a putut să participe la nici un concurs FIS, fiind astfel privat de o mulțime de puncte. Aceasta reprezintă o pierdere imensă nu doar pentru sportivul băimărean ci și pentru sportul românesc.

Reamintim că sportivului băimărean i-a fost refuzată participarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Maribor, Slovenia, din acest an, de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român unde tânărul era calificat la diciplina skateboarding street. Probabil România nu are nevoie de medalii, de titluri și de un viitor în 2 discipline olimpice diferite.

În acest moment, The Flying Boy se antrenează din greu la Praga, Cehia, pentru finala circuitului mondial World Rookie Tour la skateboarding, unde este calificat pe prima poziție. Finala WRT se desfășoară în acest weekend 06-08 în celebrul skatepark Mystic Skatepark.

Succes Flying Boy!

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut