Până în 11 septembrie, vom avea un nou spațiu modelat și dotat conform nevoilor și standardelor în vigoare, care să poată găzdui cel puțin 40 de copii antepreșcolari

2 minute de citit
- Publicitate -

Există o cerere din ce în ce mai mare în Baia Mare de locuri în creșe pentru copii, chiar în acest moment fiind aproximativ 300 de dosare depuse pentru antepreșcolari, pe care nu pot fi onorate din lipsă de spațiu.

Există în derulare două investiții în acest sens, două proiecte majore care implică o creșă de mari dimensiuni în zona Gării și una de dimensiuni mai mici, în cartierul Vasile Alecsandri, zona străzii Melodiei astfel, va putea crește capacitatea de preluare până la 150 de copii. Dar, până când acestea vor fi finalizate, este nevoie să fie identificate  și puse în aplicare și alte soluții.

”Am vizitat Grădinița numărul 12 de pe strada Industriei, care este o structură a Grădiniței numărul 8 și care, în aceste momente, găzduiește doar o mică grupă de grădiniță, deși spațiu există. Am ajuns la concluzia că, printr-o investiție relativ mică, putem să pregătim și să dotăm acest spațiu pentru a putea găzdui minim 40 de antepreșcolari, începând cu data de 11 septembrie.

Nu stopăm activitatea unității ca grădiniță, la nevoie vom avea loc și pentru o grupă de preșcolari. Vom face, însă, îmbunătățiri la tot ceea ce înseamnă instalații sanitare, sala de mese pentru a răspunde adecvat nevoilor copiilor și vom dota spațiul cu mobilierul necesar. Este complicat ca în acest spațiu să putem concepe o bucătărie funcțională și conformă într-un timp atât de scurt. Din acest motiv masa pentru cei mici va fi pregătită în bucătăria Grădiniței numărul 8, aflată în apropiere, și livrată zilnic, la ora de prânz, grupelor de creșă pe care le vom avea aici.

În următoarele zile vom face o evaluare a tuturor lucrărilor și achizițiilor necesare pentru a putea avea o creșă funcțională până la data de 11 septembrie”, a declarat Doru Ioan Dăncuș, viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Baia Mare.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut