Orientariștii maramureșeni au spus adio Campionatului Mondial Masters

2 minute de citit
- Publicitate -

Campionatul Mondial de Orientare Masters găzduit de Kosice (al doilea oraș ca mărime din Slovacia) a devenit deja istorie. Cei 2734 de sportivi reprezentând 44 de națiuni și-au spus deja adio până la ediția din 2024 ce va fi găzduită de Spania.

O parte dintre cei ce au reprezentat cu cinste România, sunt sportivi legitimați la cluburi din Baia Mare și Baia Sprie, în speță componenți ai Clubului Sportiv Maratin Rivulus Dominarum și Spria Baia Sprie.

Ultima zi a Campionatului Mondial de Orientare Masters a fost cea rezervată probei de lungă distanță, acolo unde în ciuda unor probleme de natură medicală Mircea Pop (categoria 65 de ani) a reușit calificarea în finala A, și un loc 69 dintr-un total de 269 de competitor în timp ce Samir Pop (categoria 45 de ani) s-a calificat în finala B pe care a încheiat-o al 11-lea dintr-un total de 122 de sportivi.

În ultima etapă a concursului paralel desfășurat la Kosice, Slovacia Karst Cup, cei trei componenți ai Clubului Sportiv Maratin Rivulus Dominarum (aflați sub coordonarea președintelui Nagy Conrad), Miron Pop (categoria Open) a obținut medalia de aur iar surorile Ioana și Maria Pop (categoria 21 de ani) s-au clasat pe locurile 15 respectiv 18 dintr-un total de 35 de concurente.

Alin BOŢIOC

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut