Orele de liniște la bloc

1 minute de citit
- Publicitate -

Utilizarea aparatelor care produc zgomot puternic în timpul orelor de liniște, între orele 22.00 și 08.00, șau între orele 13.00 și 14.00, atrage amenzi cuprinse între 500 și 1500 de lei.

Legea 61/1991 privind sancționarea încălcărilor normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice interzice următoarele:

  • Perturbarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect. Sau prin strigăte și larmă.
  • Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00 de către orice persoană. Prin producerea de zgomote, larmă. Sau prin folosirea oricărui aparat, obiect sau instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice. În locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situate în imediata vecinătate a acestora.
  • Organizarea de evenimente cu caracter privat și utilizarea de echipamente muzicale la intensitate ridicată. Acestea având potențialul de a perturba liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spații neacoperite situate în proximitatea imobilelor cu destinația de locuințe sau caracter social, este interzisă.
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut