Orașul Vișeu de Sus participă cu 18 lucrări la expoziţia aniversară PicturaMusica 2023 din Franţa

2 minute de citit
- Publicitate -
PICTURAMUSICA 2023: 10 ani de prietenie franco-română (Croissy-sur-Seine – Vișeu de Sus – Liga Studenților Români din Franța) 
Chapelle Saint-Léonard, construcție de factură gotică ce poartă sub boltă nouă secole de istorie, găzduiește zilele acestea expoziția aniversară PicturaMusica, în cadrul căreia expun artiști români și francezi.
Orașul Vișeu de Sus, prin Centrul Cultural-Social, participă cu 18 lucrări realizate în cadrul Taberei de pictură “Impresionism pe Valea Vaserului”. Lucrările sunt realizate de artiștii: Ghertruda Zsegora, Gavrilă Stetco, Mihai Tirica, Olga Percinschi, Adeline Timis, Vasile Mureșan, Valentin Muste, Lidia Kozma, Aurel Dusan, Emmanuel Crivat, Igor Lucenko.
Vernisajul expoziției, organizat în preajma Zilei Naționale a României, a fost un bun prilej de a depăna amintiri frumoase din cei zece ani de proiecte și de a gândi deja proiecte noi.
„Am fost onorați de prezența E.S. Dl. Adrian-Cosmin VIERIȚA, Ambasador însărcinat cu aderarea României la OCDE (fost ambasador al României în SUA și în Germania) și a doamnei Codrinei-Eugenia VIERIȚA, Ministru plenipotentiar la Ambasada României în Franța. Domniile lor au apreciat cooperarea dintre Vișeu de Sus și Croissy-sur-Seine și reușita evenimentului. Felicitări și mulțumiri Asociației Croissy sans Frontières pentru organizare și Asociației Vasile Tomoiagă pentru susținere!”, a declarat Anuţa Pop, directorul Centrului Cultural Social Vişeu de Sus.
Festivalul PicturaMusica reprezintă o modalitate concretă de a participa la construcţia Europei de mâine, conform Ambasadei României în Franţa, prietenoasă şi artistică, prin transmiterea cunoştinţelor şi energiei necesare într-o atmosferă de bună-dispozitie şi prin mobilizarea tinerelor generaţii.

La mulți ani prieteniei franco-române!

MaramuresOnline.ro

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut