Oportunități minunate pentru studenți. Cum pot să viziteze țări exotice și să studieze, în același timp

3 minute de citit
- Publicitate -

Anual, AIESEC România ajută sute de studenți să se integreze pe piața muncii și le facilitează accesul în companii românești sau străine, în cadrul unor programe de internship.

Cei mai mulți dintre tinerii români pleacă în străinătate, iar apoi se întorc în România să își continue studiile.

Într-un interviu pentru emisiunea „Viitor cu Clasă”, Diana Stanciu și Darius Mîndroc de la AIESEC au prezentat programele pe care le dezvoltă la nivelul organizației pentru tinerii interesați de schimburi de experiențe. AIESEC împlinește 75 de ani și activează în România încă din 1990.

,,Avem programul de internship de la nivel internațional pe care noi îl organizăm, care abordează tematica de tineri pe piața muncii și ce o să facem după ce ne terminăm universitatea. La nivel internațional, avem aceste internshipuri unde tinerii aleg să plece încă din facultate sau după ce termină studiile, pentru că vor să aibă o nuanță multiculturală în CV-UL lor și vor să vadă care sunt tendințele occidentale și cum să le compare cu ce se întâmplă pe piața muncii din România.

Programele de internship sunt de de 6-8 săptămâni, după aceea tinerii se întorc și se angajează tot în România”, a declarat Diana Stanciu, Director Național Relații Externe și PR

În plus, în cadrul programele pe care le desfășoară, AIESEC ajută studenții să plece în diferite țări ale lumii. Cei mai mulți aleg țări exotice, cum ar fi India sau Brazilia, unde timp de câteva luni merg să predea la clasele primare, de regulă, limba engleză. În paralel, tineri din diferite state ale lumii vin în România și ajung să predea în școlile românești.

,,În momentul de față avem aproximativ 300-400 de schimburi de experiență pe an. Tinerii sunt tot mai deschiși să meargă afară, să vină în România, și așa mai departe. Aș spune că tinerii sunt tot mai deschiși la asta și tot mai adaptabili la proiecte noi, tot mai deschiși să încerce experiențe la care nu au acces în România”, a spus Darius Mîndroc, președinte AIESEC România.

AIESEC este prezentă în România de peste 30 de ani. Studenții care vor să afle mai multe informații despre cum se pot implica în voluntariat pot accesa pagina organizației – https://aiesec.org.ro/

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut