O zi din viaţa lui Răzvan Cizmar, unul dintre copiii minune ai Maramureşului

3 minute de citit
- Publicitate -
Răzvan Cizmar este unul dintre copiii talentaţi cu care judeţul Maramureş se mândreşte. La doar 12 ani, Răzvan este un violonist desăvârşit şi un solist vocal premiat la nenumărate concursuri şi festivaluri de muzică populară locale şi naţionale.
Răzvan Cizmar este elev la Colegiul de Arte Baia Mare, studiază canto popular, vioară şi pian, şi activează ca violonist în cadrul Orchestrei Școlii Populare de Artă  și a Orchestrei Palatului Copiilor Baia Mare.
Redăm o zi din viaţa lui Răzvan Cizmar, povestită cu mândrie chiar de el, pe reţelele de socializare:
„O zi încărcată! Am plecat de acasă la ora 14 și m-am întors la ora 22!
Nu-i ușor, dar îi atât de frumos să fii artist, deoarece fiecare minut îți aduce ceva nou, ceva frumos!
Am început activitățile de astăzi cu „Marșul pentru VIAȚĂ”!
Acest eveniment, a început pentru mine, cum nu se putea mai bine și anume, am avut ocazia să schimb câteva cuvinte cu Preasfințitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului, ba chiar m-a rugat să îi împrumut clopu’, să și-l pună pe cap, în timp ce ne spunea o poveste despre aceste clopuri înalte din zona noastră, din Țara Chioarului!
Mă bucur că avem în Maramureș un astfel de Episcop, care iubește folclorul și încurajează tinerii să cânte autentic și să îmbrace portul popular!
Am participat la acest eveniment alături de colegii de la Ansamblul Folcloric National Transilvania, director doamna Iuliana Maria Dragos, o instituție care, de asemenea, formează tineri artiști, de la dansatori, la instrumentiști sau soliști, doamna director fiind mereu interesată de promovarea tinerilor artiști, cu alte cuvinte, ne dă curajul și impulsul necesar pentru a ajunge cât mai buni!
Partea a doua a zilei am petrecut-o alături de sute de copii, profesori și părinți, la evenimentul Cantus Mundi sau Ora Pâmântului, în Parcul Municipal Regina Maria, unde am făcut parte, ca violonist, din Orchestra Palatul Copiilor Baia Mare, alături de colegi și de prof. Marian Pavel, dirijor dl. prof. Lucian Madiar, sufletul acestui eveniment fiind doamna profesoară, Melania Carmen Augustin!
S-au legat foarte bine cele două evenimente, la primul am susținut venirea copiilor pe lume, iar la al doilea am acompaniat glasuri de copii! Doamne ajută să auzim de bine!”.
Felicitări, Răzvan Cizmar!

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut