O performanță remarcabilă! România a obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

2 minute de citit
- Publicitate -

Echipa României a obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, cu două medalii de aur, una de argint, una de bronz și un punctaj cumulat de 1963 de puncte din 2400 posibile.

Cea de-a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică s-a desfăşurat în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie în Slovenia, la Maribor, transmite, vineri, Ministerul Educaţiei.

‘Echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât şi la punctaj cumulat’, a anunţat ministerul.

„Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câștigătorul concursului cu punctaj maxim. Performanța acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student și urmând să își continue activitatea ca antrenor și membru al echipelor de selecție a Loturilor României.

O performanță remarcabilă a obținut mult mai tânărul Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur și ocupant al locului 2 și la categoria seniori.”,  a transmis Ministerul Educaţiei.

Rezultatele României au fost obținute prin:
Medalie de aur : Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București ( Locul 1 cu punctaj maxim posibil)
Medalie de aur : Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internațional de Informatică din București (Locul 2 in clasament)
Medalie de Argint : Luca-Mihai Ilie – elev la Liceul Internațional de Informatică din București
Medalie de Bronz : Vlad-Alexandru Haivas – Elev la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București.

Felicitări tuturor!

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut