O nouă aplicaţie E-factura, în variantă simplificată

2 minute de citit
- Publicitate -

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, informează că a fost lansată o variantă simplificată a aplicației e-Factura. Măsura este parte a demersurilor de digitalizare și facilitare a procedurilor fiscale.

Această iniţiativă are ca obiectiv principal creşterea accesibilităţii şi uşurinţei în utilizarea instrumentului, pentru toţi contribuabilii din ţară. Aplicația este disponibilă AICI.

Noua variantă aduce o interfață îmbunătățită și caracteristici mai accesibile. Ea facilitează utilizarea și permițând fiecărui utilizator să genereze facturi într-un mod rapid și eficient, respectând toate cerințele fiscale.

Printre caracteristicile cheie ale noii variante simplificate se numără:

  • Aplicația web de completare a facturii într-un format simplificat răspunde solicitărilor venite din partea micorintreprinderilor, ce nu utilizează în mod curent elemente operaționale complexe.
  • A fost redesenată pentru a include automat ghidaje (i.e. codul tipului facturii este prestabilit la 380, codul monedei este exclusiv RON) și bife pentru a afișa elementele de identificare obligatorii în funcție de categoria de plătitor de TVA.
  • Au fost restrânse nomenclatoarele de TVA la cele utilizate frecvent pentru tranzacții domestice și incluse procentele de taxă sub format selectabil.

De asemenea, o nouă facilitate importantă adăugată sistemului este aplicația extinsă în limba engleză pentru contribuabilii nerezidenți înregistrați în scopuri de TVA ce au obligația de raportare a facturilor emise pentru livrări/prestări pe teritoriul României.

În ceea ce privește eficientizarea interacțiunii cu utilizatorii finali, în 20 martie este organizat un nou webinar în care se pot adresa orice nelămuriri și primi răspunsuri din partea experților din Agenția Națională de Administrare Fiscală/Centrul Național pentru Informații Financiare. Înscrierile se fac AICI.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut