O nouă aplicație apărută care permite persoanelor din azile să raporteze abuzurile

1 minute de citit
- Publicitate -

Noua aplicație mobilă se numește „Ceasul Bun”, care a fost concepută pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale închise în centre rezidențiale de asistență socială, unități medico-sociale și secții sau spitale de psihiatrie. Aceasta poate fi descărcată gratuir din AppStore sau PlayStore.

Aplicația a fost gândită astfel încât funcțiile pe care le prezintă să fie ușor de utilizat și, de asemenea, acțiunile și ecranele aplicației sunt realizate astfel încât factorii declanșatori ai unor afecțiuni să fie evitați.
De exemplu funcția speech-to-text transformă vocea utilizatorului în text si screenreading, fiind multe persoane care au deficiențe de vedere, iar felul în care ecranele si acțiunile aplicației funcționează reprezintă un detaliu esențial pentru persoanele cu epilepsie.

Utilizatorii vor putea înregistra plângeri în nume propriu, iar reclamațiișe înregistrate ajung automat către instituțiile relevante.

Aplicația a fost realizată în cadrul proiectului „AdaptJust – justiție accesibilă persoanelor cu dizabilități”, implementat de Centrul de Resurse Juridice, în parteneriat cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

A.M.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut