Noile terapii pentru tratarea leucemiei au fost prezentate la Spitalul Județean Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

Întâlnirea medicilor hematologi din zona de nord a țării, în cadrul căreia s-au prezentat respectivele terapii pentru tratarea leucemiei, a avut loc în 5-6 mai la la Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș Baia Mare. Această întâlnire a fost realizată datorită colaborărilor admirabile dintre echipa medicală a secției Hematologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare, condusă de medic șef secție, Truică Cristina și echipa medicală a secției Hematologie din cadrul IOCN Cluj-Napoca.

Noile terapii au făcut revoluție în tratamentul bolnavilor cu leucemie, boala oncologică de sânge.

„Așa cum a expus Prof. Dr. Zdrenghea Mihnea Tudor, medicul șef al secției Hematologie din cadrul Institutului Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, trebuie să ne bucurăm de terapiile țintite și să căutăm resurse pentru deschiderea în cel mai scurt timp a Secției de Transplant de celule stem la IOCN Cluj-Napoca.

Scopul acestor prezentări a fost realizarea unor liste comune cu pacienți tratați în nordul țării, care să beneficieze de transplantul de celule stem în funcție de prioritățile prestabilite în comun și de profilul fiecărui bolnav.

În prezent, bolnavii beneficiază de transplant de celule stem, la Institutul Clinic Fundeni, iar pentru unele leucemii, puține, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Din păcate, drumul lung până la Institutul Clinic Fundeni este o povară greu de suportat, atât pentru bolnavi, cât și pentru aparținători.

Ne dorim ca punerea în funcțiune a Secției de Transplant de celule stem de la Cluj-Napoca să fie un model de succes, datorat pe deoparte inovațiilor, dar și colaborării strânse între echipele de medici. Esențial este tipizarea corectă a fiecărei leucemii și dorința comună pentru strategia corectă și coerentă”, anunță manager George Alexandru Oros.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut