Noi reguli pentru utilizatorii de trotinete electrice. Ce trebuie să aibă în vedere

1 minute de citit
- Publicitate -

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a amendat marți, 7 noiembrie, un proiect de lege care aduce noi reguli în folosirea trotinetelor.

Deputații juriști propun că pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice conducătorul acesteia trebuie să aibă cel puțin 16 ani, iar proprietarii vehiculului trebuie să dețină o asigurare obligatorie.

De asemenea în cazul trotinetelor electrice în regim de self-service se va completa un chestionar de 5 întrebări obligatorii, referitoare la legislația rutieră.

O altă prevedere este aceea de a utiliza cască de protecție, dar în anumite condiții, pentru că din statisticile Poliţiei, toate accidentele mortale sau cu răni grave au fost generate de situațiile în care utilizatorii de trotinetă electrică sau de biciclete electrice nu purtau cască.

Deputaţii din Comisia juridică urmează să pună în consens noile propuneri cu un alt proiect de care să stabilească toate sancţiunile pentru nerespectarea prevederilor acestei legi cu privire la circulaţia pe drumurile publice a trotinetelor electrice.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut