Noaptea Menestrelilor la Teatrul de Vară din Baia Mare

3 minute de citit
- Publicitate -

 „Om bun deschide-ne poarta …”

şi lasă-ne să-ţi spunem povestea despre „ Noaptea Menestrelilor® ”.

”Totul a început în luna august a anului 2001 , când un vis frumos a devenit realitate, o realitate pe măsura dorinţei arzătoare care a născut-o, o întrunire a iubitorilor muzicii folk într-o noapte fascinantă de vară… Au răspuns chemării bunii noştri prieteni folkişti şi un public neaşteptat de numeros, neaşteptat de călduros şi receptiv având în vedere că mare parte dintre ei erau atât de tineri!

De atunci, iubitorii de muzică folk din toată țara așteaptă acest eveniment an de an, participând peste 14.000 de spectatori de-a lungul timpului, anul acesta, Noaptea Menestrelilor® fiind la a XXIII ediție.

Vă invităm la două seri (sau nopți, căci nu știm când se va termina) de muzică şi poezie adevărate , mângâiate de lumina torţelor şi a lunii. O atmosfera incredibilă pe care trebuie să o împărtășim cu cei dragi.

Atmosfera incredibilă ne-a determinat să mai organizăm câte o ediție, până ce am ajuns la cea de-a 21-a.” – fondatorul festivalului, Ioan Horvat Bughesiu .

În weekendul 16-17 iunie 2023, la Teatru de Vară din Baia Mare, va avea loc Noaptea Menestrelilor, un eveniment de tradiție pentru municipiul nostru, apreciat de tot mai mulți iubitori ai muzicii folk. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Musica Rivulina, în parteneriat cu Asociația Azuria și Muzeul Județean de Etnografie și Arta Populara Maramureș.

Printre numele artiștilor care vor urca pe scena Teatrului de Vară în acest an, se enumeră: Emeric Imre, Valentin Moldovan, Magda Puskas, Focul Viu, dar și mulți, mulți alți artiști care vă așteaptă să trăiți împreună cu ei vraja unei nopți magice în care muzica folk domnește peste municipiul Baia Mare.

Biletele pot fi achiziționate online  de pe iabilet.ro, dar și din rețeaua librăriilor Maralibris din Baia Mare. De asemenea, pentru rezervări, puteți apela la: 0748 922 681. Prețul unui abonament este de 100 de lei și include intrarea la ambele seri de magie folkistă. În timp ce, prețul biletului pentru una din seri este de 75 de lei.

„La ceasul când Luna îşi cântă versul de dor, menestrelii se vor aduna tot mai mulţi, aducându-vă în dar poveștile lor.”

Un eveniment recomandat de www.maramuresonline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut