Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat: rotativa guvernamentală se amână

2 minute de citit
- Publicitate -

În cadrul ședinței de guvern din 26 mai 2023, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Honor au decis să continue dialogul cu sindicaliștii din domeniul educației, rotativa guvernamentală fiind amânată până ce se va încheia greva profesorilor.

„Avem convenit un calendar împreună cu liderii din învățământ și, încă o dată, este un calendar foarte scurt şi un calendar pe care ni l-am asumat împreună. Repet, cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm această grevă a profesorilor, urmând pe urmă să găsim tot împreună calendarul cel mai bun pentru a se face rotația”, a explicat, vineri, Marcel Ciolacu.

„Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în condițiile în care situația se menținea la un anumit echilibru. Ținând cont de faptul că așa cum până acum am găsit soluții, nu am dat înapoi din fața responsabilității, după discuțiile pe care le-am avut în coaliție, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, să menținem acest dialog, să găsim soluții pentru problemele cadrelor didactice și să facem în așa fel încât împreună cu dumnealor să găsim soluții, dar nu se pot rezolva printr-o singură decizie, sunt probleme acumulate în 30 de ani.

Suntem, de asemenea, conștinenți de nevoia de a ridica nivelul de salarizare a cadrelor didactice la nivelul de recunoaștere pentru ceea ce înseamnă haina de profesor în România. Este foarte clar că ne dorim cu toții ca viitorul acestei țări să aibă predictibilitatea. Viitorul ține de educația copiilor noștri.

Toate acestea se fac prin asigurarea unui cadru cât mai bine așezat și cât mai complex în ceea ce privește atât dotarea tehnică a sistemului de învățământ, cât și specializarea cadrelor didactice, precum și printr-un nivel de salarizare, doar că în acest moment, făcând apel la rațiunea cadrelor didactice, nu ne putem asuma ca printr-o măsură unidirecțională să dezechilibrăm întreg bugetul de stat.

- Publicitate -
TAGGED: , , ,
Share this Article
adbanner
Sari la conținut