Modul în care se poate face plata pensiei

2 minute de citit
- Publicitate -

Casa Judeţeană de Pensii Maramureş informează că în sistemul public de pensii plata pensiei se face lunar, în funcţie de opţiunea pensionarului:

• prin mandat poştal: la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie;
• în cont curent sau cont de card: la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

Indiferent de modalitatea de plată pentru care au optat pensionarii, taloanele de plată se transmit lunar, la domiciliul beneficiarilor din România, prin Compania Naţională „Poşta Română” – S.A.

Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii privind plata pensiilor prin conturi curente sau conturi de card cu următoarele instituţii bancare:

C.E.C. FIRST BANCA EXIM BANK
BCR VISTA BANK ING BANK
BRD INTESA SANPAULO BANCA CREDITCOOP
TRANSILVANIA UNICREDIT ŢIRIAC LIBRA INTERNET
PATRIA ALPHA BANK RAIFFESEIN
OTP GARANTI BANK

În vederea ridicării drepturilor de pensie prin conturi curente sau conturi de card deschise la una din băncile de mai sus, persoana interesată trebuie să se adreseze mai întai unităţii bancare la care doreşte să primească pensia pentru efectuarea formalităţilor necesare deschiderii contului curent sau contului de card. Ulterior, persoana interesată trebuie să se adreseze Casei Judetene de Pensii Maramureş, cu urmatoarele documente: cererea tip (emisa de bancă) de virare a pensiei/indemnizaţiei în contul curent/contul de card, completată cu numărul contului, numărul dosarului de pensie, datele de identificare ale persoanei şi semnătura precum şi copia actului de identitate.

Pentru acordarea drepturilor de pensie puteţi prezenta un extras de cont odata cu depunerea dosarului de pensie pentru virarea acesteia în contul curent sau de card.

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut