Mobilitate Erasmus+ pentru elevii Liceului Teoretic ,,Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus

2 minute de citit
- Publicitate -
Liceul Teoretic ,,Bogdan-Vodă”, din Vișeu de Sus, derulează în acest an un proiect de mobilitate profesională pentru elevi ERASMUS+ , proiect care este finanțat de către Uniunea Europeană. În cadrul acestui proiect, elevii din clasele de matematică-informatică ai școlii se vor deplasa în Germania, pentru a participa timp de 2 săptămâni la cursuri de Tehnologia Informației și Comunicației, nivel 3, modulul
,,Sisteme de gestiune a bazelor de date”, având drept componentă aplicată utilizarea aplicației Microsoft Acces/MA, prin care vor monitoriza stilul de viață ecologic și vor putea realiza, la rândul lor, aplicații, formulare și rapoarte.
Partenerul extern al școlii în acest proiect este BBZ MItte, din orașul Fulda din Germania. Această instituție de învățământ asigură de peste 40 de ani pregătire profesională de specialitate în domeniile IT, mecatronică, robotică, digitalizarea industriei auto, științe economice, management și sanatate – majoritatea în sistem dual, dar fiind, totodată, și o pepinieră de selecție pentru facultățile din regiune.
Primul flux de 15 elevi va pleca în data de 12 februarie a.c. spre Fulda, având finanțate costurile legate de transport, cazare, masă și școlarizare. Timp de 2 săptămâni, elevii vor participa la cursuri, se vor întâlni cu reprezentanți ai unor firme care recrutează personal IT, vor vizita facultățile importante din zonă și vor lua contact cu ultimele inovații în domeniul digitalizării producției de componente pentru industria de automobile și industria aviatică (roboții FANUC).
Elevii vor obține la sfârșitul perioadei de practică un certificat de participare la proiect, precum și un certificat de mobilitate Europass. Sfârșitul de săptămână este rezervat vizitelor în orașele Frankfurt pe Main și Fulda, astfel încât elevii să beneficieze și de un program cultural și lingvistic.
Pentru următorul flux de elevi sunt demarate procedurile de contractare a segmentelor de școlarizare, cazare și masă pentru perioada 20 martie- 3 aprilie 2023.
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut