Mizerie de nedescris într-un apartament din Baia Mare

1 minute de citit
- Publicitate -

În cursul zilei de 10 ianuarie 2024, la inițiativa lui Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, s-a intervenit asupra unui imobil situat pe bulevardul Regele Ferdinand, care reprezenta un pericol pentru sănătatea și siguranța publică.

Au fost abilitate, prin ordonanță președințială, echipaje ale Poliției Locale, Inspectoratului de Poliție Județean, Serviciului de Ambient Urban, Direcției de Asistență Socială, Direcției de Sănătate Publică Maramureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a interveni la fața locului.

În urma constatării, se estimează că în apartamentul cu două camere, în care locuiesc două femei, se găsesc tone de deșeuri.

Cele două locatare, mamă și fiică, în vârstă de 63, respectiv 27 de ani, au fost transportate cu Serviciul de Ambulanță la Spitatul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, urmând a le fi efectuată evaluarea pentru a stabili starea de sănătate a acestora.

Ambele vor fi date în grija Direcției de Asistență Socială și a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, până la punerea în siguranță a imobilului, prin debarasarea deșeurilor, dezinsecție, deratizare, igienizare, dezinfectarea și eliminarea oricărui risc care ar putea periclita sănătatea publică.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut